Billeje Oxford

Oxford er nok en af de meste kendte universitetsbyer i England, hvis ikke det er den mest kendte. Der er rigtig mange unge mennesker fra både England og resten af Verden, der tager dertil for at læse hvert år. Uanset om du skal over at besøge nogen der læser der, eller du blot har lyst til at tage over og nyde stemningen, så er billeje Oxford den helt rigtige måde at opleve det hele på. Det er ikke fordi selve Oxford er særlig stor, og der bor kun omkring 150.000 indbyggere i byen. Det som gør byen lidt speciel, er de mange unge der er tager dertil for at læse.

Der er meget stolte traditioner i byen, og universitetet er grundlagt i omkring år 1200, og det siger sig selv, at når et sted har været der i så mange år, så er der utrolig mange traditioner i byen. Det synes jeg blot tilføjer en ekstra dimission til områder, og går det hele lidt mere specielt. Hvis du kører med billeje Oxford ind i selve byen, og måske går en tur, så vil du ret hurtig opdage, hvor meget universitetet fylder i byen. Der ligger spredt ud over store dele af byen, og du kan ikke undgå at lægge mærke til de mange rigtig gamle bygninger der stadigvæk finde. Du kan læse meget mere om dette spændende universitet her http://www.ox.ac.uk/

Der findes i lufthavn i byen, men det er ikke muligt at flyve direkte fra Danmark og dertil, og den bliver hovedsagligt anvendt til private fly. Den letteste måde at komme til byen med fly, det er ved at lande i en af lufthavnene i London, og så derfra benytte sig af billeje Oxford. Byen ligger kun omkring 80 kilometer fra hovedstaden, så transporttiden er ikke særlig lang, hvis du anvender billeje Oxford. Det giver også ekstra fleksibilitet at have en bil til rådighed, for du slipper for at skulle tage offentlig transport fra lufthavnen, og ind til byen. Det er super let at komme frem og tilbage på den måde.

Mange af de ting der er naturligt at opleve i byen, hvis du har tid til det, det er på en eller anden måde forbundet til byens universitet og den historie der følger med det. Jeg vil anbefale dig at tage en tur forbi Bodleian Library. Det er hovedbiblioteket for universitetet, og på samme tid det ældste i England, så her har du mulighed for at gå på oplevelse blandt de mange gamle bøger. Husk dog på, at gå rundt stille og roligt, for der sidder størstedelen af tiden studerende der skal have fred og ro til deres arbejde. Hav respekt overfor dem. En anden ting der kan være sjovt at opleve er Hertford Bridge. Det er ikke sikkert at det siger dig noget på forhånd, men når du kommer dertil, så vil du med sikkerhed siger, at den har du set før. Den bliver tit vist i film og serier fra området, så derfor er det da også bare ekstra sjovt at opleve den på forhånd. Hvis du er til shopping oplevelser så tag til Covered Market. Det er det ældste af sin slags i England, så opleve de mange gamle butikker.