Billeje Nuuk

Nuuk er nok rent befolkningsmæssig en af de mindste hovedstader i Verden. Byen har cirka 15.000 indbyggere, men det er faktisk omkring 25 % af det totale antal indbyggere på Grønland. Du kan opleve byen om området omkring den, med billeje Nuuk.

Hvis du skal til Nuuk, så skal du hele året huske at tage noget fornuftig tøj med. Om vinteren er det ikke unormalt at se temperaturer omkring – 30 grader, mens det om sommeren typisk er omkring 5-10 grader. Du skal være opmærksom på, at der kan falde sne hele året, så når du pakker til rejsen, så tag noget fornuftig tøj med, uanset hvilke årstid du skal af sted på. Det er ikke noget problem at komme rundt med billeje Nuuk. Når du husker på byens størrelse, så fungerer trafikken perfekt, og du oplever ikke myldretid, på samme måde som man kender det fra større byer.

Du ankommer med stor sandsynlighed med fly til byen, og typisk direkte fra Danmark. Lufthavnen i Nuuk er beliggende cirka 4 kilometer udenfor byen. Når du skal bruge billeje Nuuk, så tag og betilt på forhånd. Når du tænker på byens størrelse og beliggenheden, så er det ikke altid det er muligt at leje en bil. Hvis der sker noget specielt i byen eller området, så kommer der hurtig pres på de selskaber der tilbyder billeje Nuuk. Der er ikke nogle større byer omkring, så man kan ikke bare få fat i flere biler der. Der er det antal lejebiler der er, så derfor bestilt i så god tid som muligt, for så kan du også den større bil, du har behov for.

Sejl med hvaler med billeje Nuuk

Hvis du kommer til Nuuk, og har lidt tid i overskud, så har du en ret god mulighed, for at komme ud og se på hvaler. Det arrangeres flere forskellige bådture, der sejler ud fra Nuuk. I langt de fleste tilfælde, der er du så heldig at de havets store dyr fx. hvaler. Når i sejler ud, så vil du typisk også få mulighed for at komme meget tættere på de mange store isbjerge du finder i havet ud for Nuuk. På at læg mærke til, hvor små de kan være ovenfor vandet, og så kig ned i det klare vand, og se hvor meget is der gemmer sig under vandet. Du kan godt få en fornemmelse af, hvad der vil ske hvis et større skib sejler ind i sådan et. De store flytter sig altså ikke bare lige.

Når du er deroppe, så brug billeje Nuuk, og så kør lidt rundt i byen. Prøv at læg mærke til, hvor langt der er mellem husene, og tænk så på, at du befinder dig inde midt i en hovedstad. Prøv bare at sammenlig dette med fx. København – Der er forskel ikke ?