Billeje Marseille

Brug for billeje Marseille ?

Du er kommet til den helt rigtig side hvis du også skal besøge Marseille, og tro mig du er på ingen måde alene med det rejsemål. Byen er den anden største i Frankrig og hvis man regner oplandet med, så tælle byen faktisk imponerende 1,6 mio. indbyggere. Byen ligger ved Middelhavet, og er faktisk en gammel flot by, der desværre bliver overset af mange danske turister. Der er alt for mange der bare tager byen som en endags udflugter, når de er nede ved de andre store bade byer ved havet der ligger om området. Det er en skam, for byen er så meget mere om dette.

Byen af gennem mange år været en vigtig havneby, og stadigvæk den dag i dag, der anløber mange store container skiber til havnen, og der er et rigtig flot syn, når man sidder på havnen og kigger på hvordan kaptajnen på sådan et skib stille og rolige bakker skibet til kajen. Jeg synes det er lidt et vildt syn og når man så kigger på hvormange containere der står på skibet, og tænker lidt på indholdet, så er der altså en del kilo på sådan et skib.

Hvis du har valgt at holde ferie i Marseille, og har lidt tid i overskud, så kan det være oplagt at bruge billeje Marseille til at komme lidt ud i området. Det er meget sjovt at tage en tur til Nice og Cannes, der ikke ligger så langt væk fra byen. Byen har dog også mange ting at byde på selv. En af de største turist attraktioner der findes i byen, der er faktisk en lille ø lidt ude i vandet, for her finder du fæstningen Chateau d’If. Det er ikke sikkert at navnet måske umiddelbart siger dig noget, men hvis jeg nu siger Greven af Monte Christo, så er jeg helt sikker på at du ved hvad jeg snakker om. Hvert år kommer der rigtig mange turister til. Hvis du rejser i højsæsonen, så kan det være en god idé at komme tidligt, også fordi der er ikke så varmt som det er midt på dagen. Det er dog ikke kun Greven af Monte Christo byen er kendt for. Byens vartegn er basilikaen Notre Dame de la Garde, og du kan næsten ikke undgå at se denne. den er beliggende på en højderyg ved havnen, og du har faktisk også en rigtig god udsigt udover havnen heroppe fra. På toppen finder du en 11 meter høj forgyldt statue af Jomfru Maria med Jesus barnet – Den er vild flot. I modsætning hvad mange tror, så er Notre Dame de la garde faktisk ikke særlig gammel. Den stod færdig i slutningen af 1800 tallet.

Hvis du har tid i overskud, så brug billeje Marseille til at opleve noget af Provence også, for det er et rigtig hyggeligt område, og er man til gode gourmet oplevelser, så er der meget at komme efter i Provence. Gourmet finder du også i byen 🙂 men her mener jeg besøge nogle af de små lokale producenter af de gode fødevare, og høre deres historie fortalt af dem selv.