Billeje Lyon

Lyon er en af de byer mange danskere kender fordi de kommer ned forbi den, på deres vej ned til Sydfrankrig. Byen er en stor industriby der ligger i Rhone dalen, og det er en flot by. Det er synd at ikke ret mange danskere tager ind og besøger byen, men det hænger nok sammen med, at når man er på vej syd på, så vil man bare frem til det endelige mål. Jeg vil derfor anbefale alle om at købe en flybillet derned, og så bruge billeje Lyon i en miniferie. Byen rummer mange muligheder i sig selv, men området omkring byen er også rigtig flot, så hvis tiden er der til det, så er det oplagt at kombinerer de to ting.

Når du går rundt i byen, så vil du opdage at der er rigtig mange flotte bygninger ii byen. En del af de gamle bygninger står anført på Unesco´s liste over verdens kulturarv. Du kan derfor roligt se frem til, at du kommer frem til en flot gammel by. Byen er gennem historien været kendt for mange forskellige ting, men historisk er det nok silke handel man kender byen bedst frem. De de senere år, er byen dog også blevet godt kendt indenfor gastronomi, så dette er et område hvor der bliver produceret rigtig mange gode fødevarer. Dette har også medført, at der er opstået rigtig mange gode restauranter, så hvis du har interesse i gastronomi, så er Lyon en by du kommer til at elske. Du vil helt sikkert lægge mærke til den store Notre-Dame de Fourvière. den blev opført med private midler i 1872-1884 og er en rigtig flot oplevelse. den blev opført på Unesco´s verdens kulturarv i 1998.

Hvis du kommer til byen omkring den 8-12. december, så er det oplagt at bruge billeje Lyon til at opleve den store årlige lysfestival. Denne festival har medført, at byen kaldes for lysets by, og det er en rigtig flot oplevelse, som jeg kan anbefale alle at deltage i, hvis de har mulighed for det. På grund af beliggenheden i Frankrig, så er Lyon i by du kan tage til hele året. Klimaet er godt og behageligt og dejligt mildt. Prøv derfor at tage derned når det er forår, for så kan du mærke hvordan humøret stiger når du kommer til byen. Foråret er nemlig meget længere fremme i området her, end vi kender det hjemme fra Danmark.

Hvis du er til oplevelser udenfor byen med billeje, så ligger byen godt til forskellige ture. Der er ikke så langt til fx. Alperne, så her har du mulighed for at køre til tur til fx. Mont Blanc (Europas højeste bjerg) eller en tur til havet. hvis du på grund af arbejde er nød til at være i byen i en weekend, så kan du godt glæde dig til den livlige tur, og hvis du har lyst til at komme væk, så er det muligt når du bruger billeje Lyon.