Billeje Lübeck

Der er mange gode grund til, hvorfor danskere har et ønske om billeje Lübeck. Dels så er det blevet en lufthavn som mange benytter. Det er ikke fordi det er nogen speciel stor lufthavn eller noget, men grunden er nok den, at Ryan Air er begyndt at flyve til byen. Det er faktisk en meget lille lufthavn, som nok ikke helt er bygget til det formål den har i dag, for det hele virker umiddelbart lidt midlertidig. Selve afgangshallen er et stort telt, og der er heller ikke alle de butikker som man kender det fra andre lufthavne. Det kan også anbefales at kommer til lufthavnen i god tid, for i travlt rejse perioder, så kan der mangle parkeringspladser, og det kan derfor være nødvendigt at holde et stykke fra lufthavnen.

Det er dog ikke kun på grund af lufthavnen, at folk tager til byen. Lübeck har faktisk mange ting at byde på, og hvis du tager derned i november og december, så vil du ret hurtig opdage, at tyskerne gør meget mere ud af julen, end du kender det hjemmefra. Hvert år bliver der opstillet en masse boder, hvor du kan gå rundt, dels og købe nogle af de ting der er i boderne, men du kan også bare hygge dig med stemningen, og måske drikke en varm kop kakao eller nogle af de mange andre muligheder der er. Hvis du går rundt i de forskellige butikker i byen, så vil du også ret hurtig opdage, at når butikkerne pynter op til jul, så er det på en helt anden måde, og det hele virker bare meget mere hyggeligt. En af grundene til at det virker hyggeligt er også, at der er så mange der benytter sig af de forskellige jule tilbud der er i centrum. Der er derfor som regel rigtig mange ude på gaderne, og det skaber en rigtig god stemning.

Selve byen er en gammel handelsby, og når man går rundt i byen, så kan man godt fornemme den rigdom der har været i byen. Der er utrolig mange flotte huse, og mange af dem stammer fra byen, hvor det var en kæmpe handels by. Der ligger en salt mine syd for byen, og når du bruger billeje Lübeck, så har du mulighed for at komme ud og se dem. I gamle dage blev saltet fra minen fragtet op til Lübeck, hvorfra det blev fragtet til mest Danmark eller Frankrig, hvorefter skibene efter noget tid, ville vende tilbage med enten salte sild eller rødvin.