Billeje Kroatien

Der er mange der har opdaget, hvor dejligt et land Kroatien er at holde ferie i. Dem der endnu ikke har prøvet det, der har de noget tilgode. Hvis du synes der er for langt derned for at holde ferie, så overvej om ikke det kunne være en mulighed, at flyve derned, og så bruge billeje Kroatien til at komme videre. Hvis i vælger at tage et fly til landet, så vi i med stor sandsynlighed, finde de billigste billetter til Zagreb, og derfra kan i så bruge billeje Kroatien, til at køre ud til kysten. Der er ikke særlig langt derfra, så den videre transport, vil ikke tage særlig lang tid. Når i rejser på den måde, så kommer i udhvilet frem.

Hvad kan i opleve med billeje Kroatien ?

Der er mange ting i kan opleve med billeje Kroatien. En af de ting i kan gøre er, at i kan bruge leje bilen, som transport fra lufthavnen og ud til stranden for at holde ferie. I kan dog også vælge, at tage på sejl ferie i Kroatien, for der er mange gode muligheder for at leje en båd og så nyde ferien på vandet. Det koster ikke så meget at leje en båd her, som du måske kender det fra andre steder.

Hvis i på en rejse til Kroatien har tid i overskud, så synes jeg af af de bedste oplevelser man kan få, det er ved at tage til den lille ø Hvar. Det er en utrolig flot oplevelse, som jeg kan anbefale. Brug billeje Kroatien, til at køre til havnebyen Split, og derfra kan i tage en katamaran færge ud til øen. Rejsen er ikke særlig lang, så i kan uden problemer når frem og tilbage samme dag. Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så vær fremme i god tid inden afgang, så plejer det ikke at være noget problem. Hvis i rejser i høj sæson, så kan det dog være en god idé, at stå tidligt op, for så plejer køen ikke at være så lang.

Der er mange andre ting i kan opleve med billeje Kroatien, så gå på opdagelse på nettet, så kan i samle inspiration til jeres ferie. Der er så mange muligheder, at vi ikke kan komme ind på dem alle sammen her. Rigtig god ferie, og husk at det kan betale sig, at bestille billeje Kroatien i god tid, så plejer man at kunne finde de bedste priser.

Færdselsregler når du bruger billeje Kroatien

Du skal tænker lidt over hvad du gør inden du tager på ferie i Kroatien. Det er egentlig en rigtig god idé altid at gøre det, når man kører i et område, hvor man måske ikke plejer at køre. Hvis du skulle være så uheldig at få en bøde, for ikke at overholde de lokale regler, så kan politiet opkræve bøder som du skal betale på stedet. Hvis du ikke er i stand til det, så sker der typisk det, at politiet inddrager dit pas, sådan at du ikke kan forlade landet igen. Du får det først tilbage den dag regningen er blevet betalt.

Regler omkring hvornår du skal have lys på bilen, er ikke helt den samme som du kender det fra Danmark. I vinter halvåret (sidste søndag i oktober -> sidste søndag i marts) der skal du køre med nærlys hele døgnet, men du i resten af året, kun skal gør det når det er mørkt, eller når der er dårlig sigtbarhed. Du skal også være opmærksom på promille regler, når du bruger billeje Kroatien. Den generelle promille grænse er 0,5. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du er under 24 år, eller kører i et køretøj, med en total vægt på mere end 3,5 tons, så må du slet ikke have nydt alkohol, for i de tilfælde at promille grænsen 0,0. Du må ikke have indtaget medicin når du kører bil, og politiet er berettiget til at foretage uanmeldte kontroller.

Hastighedsgrænser:

I bymæssig bebyggelse: 50 km/t
Landevej: 90 km/t – Hvis du har campingvogn med, dog kun 80 km/t
Motorvej: 130 km/t – Camping/trailer dog kun 90 km/t

Hvis du er under 25 år, må du dog maks kører 80 km/t på landevej, 100 km/t på motortrafik og max 120 km/t på motorvej.

Hvis du kører rundt med billeje Kroatien om vinteren, så skal du være opmærksom på den vind, der kaldes “Buraen” . Det er en vind der blæser fra land og udover vandet, og den kan være kraftig, hvorfor du skal være meget opmærksom på denne, hvis du ligger og kører rundt med fx. campingvogn. En anden ting du skal være lidt opmærksom over er regn. Vejene i dele af Kroatien kan når det regner blive meget glatte, hvorfor det er en rigtig god idé, at sætte hastigheden lidt ned, når du kører rundt med billeje Kroatien.

Hvis du kommer til Zagreb, så skal du være opmærksom over, at der er forskellige parkeringszoner i byen, nemlig en rød,gul og grøn zone. Den røde zone er den der ligger tættest på byen, og det er også den dyreste zone – Tænkt over det inden du parkerer billeje Kroatien, for hvis du skal opholde dig lige i nærheden af en zone grænse, så kan der være penge at spare , ved at holde i den billigste zonen.