Billeje Brno

Opleve den 2. største by i Tjekkiet. Byen ligger i den østlige del af Tjekkiet. Byen er blandt danskere på ingen måde lige så kendt som Prag, men det gør på inden måde, at den ikke er et besøg værd. Det er en universitetsby, og en stor del af indbyggerne tager Engelsk. Oplev byen med billeje Brno, så er du også sikker på, at du får set alle de ting du kan forestille dig at se.

Byen har på samme måde som Prag en historisk bydel, der kan dateres tilbage til 1. århundrede, så det kan stadigvæk ses når du bevæger dig rundt i byen. Det er mange flotte bygninger i denne del af byen. Når du bevæger dig rundt enten med billeje Brno eller til fods, så kan du ikke undgå at lægge mærke til den meget store og smukke katedral, som du kan se fra det meste af byen.

Der er mange ting man kan foretage sig med billeje Brno og i byen generelt, men der er dog en ting man skal huske at gøre, nemlig at smage på noget af det fantastiske øl det fremstilles i landet. Det er altid en god oplevelse, at gå ind et sted, og så bestille en lokal Tjekkisk øl. Der findes mange store men også mindre bryggerier, der er klar med nogle gode øloplevelser. Når du se priserne på det dernede, så kan du også kun blive rigtig positiv overrasket, for priserne i Tjekkiet de er stadigvæk lave, sammenlignet med fx. Danmark.

Når du er dernede, så skal du også smage den gode Tjekkiske mad. En ting jeg altid tænk på, når jeg siger Tjekkisk mad, det er de store portioner og den meget kød der altid hører med til retterne. Det er meget rimelige priser du finder på spisestederne, også selv om du spiser lige i centrum af Brno. Det er i den forbindelse en god idé lige at understrege, at du ikke må nyde alkohol, hvis du skal bruge billeje Brno, for den tilladte promille i hele Tjekkiet er 0, så i skal lige snakke om, hvem der skal køre, hvis i skal ud og køre. Når i bevæger jer rundt i bybilledet, så vil i med sikkerhed lægge mærke til, at der stadigvæk findes bygninger med skudhuller i. Da jeg snakkede med en lokal i byen, er bekræftede de, at det rent faktisk er skudhuller. De sagde det sådan – Hvad det tog kommunisterne 50 år at ødelægge, vil tage 200 år at genopbygge. Du kan derfor forvente, at det vil være skudhuller i bygningerne nogle år endnu. En skræmmende tanke, som du kan have i baghovedet når du går rundt og kigger på disse bygninger.

Hvis du er i Brno slut maj til starten af juni, så skal du besøge den årlige festival Ignis http://www.ignisbrunensis.cz/?setLanguage=eng hvor det hele store tilløbs stykke, er den store fyrværkeri konkurrence der bliver afholdt i den forbindelse. Det er en utrolig flot oplevelse, så hvis du har mulighed for det, så er festivallen helt klart et besøg værd.