Billeje Bilbao

Oplev det helt enestående Guggenheim Museum og de sorte svin i området med billeje Bilbao.

Hvis vi nu starter med de sorte svin, så er det ikke de små drinks jeg snakker om, nej det er noget helt andet. Nede i dette område, der vokser en speciel svinde rase der er sorte – Der af navnet 🙂 Det er helt speciel og det er et must for dig at smage når du kommer ned i området. Jeg kan varmt opfordre dig til at smage de lufttørrede skinker, hvor du får en hel unik smagsoplevelse. Det er dog ikke kun maden der er speciel i dette område, selv om du godt kan glæde dig til nogle vild gode oplevelser indenfor gastronomi.

Når du kommer til Bilbao, og hvis du har lyst til at prøve dels at smage , men også at se den, så brug billeje Bilbao sådan at du selv kan køre ud til en af de mange landmænd der har disse grise. Langt de fleste byder dig gerne velkommen, så prøv at kør en tur i område, og så kom i snak med en landmand, så er jeg sikker på at byder dig indenfor til en smagsprøve på hans grise. Landmænd er typisk meget stolte af de produkt de laver, så derfor viser de det gerne frem, og der er en rigtig god mulighed for dig, for at se disse specielle grise. Hvis du har fået lov til at komme indenfor, så kan du nok også regne med at du får lov til at smage nogle af de produkter de laver.

Bilbao er dog meget mere end det. Det er også byen hvor du finder Guggenheim museum, og det er en vild speciel oplevelse. Jeg vil faktisk gå så langt som til at sige, at det er must når du kommer derned. Guggenheim museum er i sig selv en rigtig flot bygning, og speciel ved sol- opgang og nedgang, der er der rigtig flot at sidde og kigge på hvordan solen danser omkring bygningen. Det var en af tankerne fra den amerikanske designer Frank Gehry havde i tankerne, da han tegnede bygningen. Han har også formået at have med i sine overvejelser, hvad byen gennem historien har været kendt for, nemlig stålindustri. Desværre så lukkede det meste af stål industrien i 1980erne, fordi de lokale producenter ikke kunne klare sig i konkurrence med udenlandske fabrikker. Det lokale bystyre måtte derfor tænke nye veje, og de besluttede sig til, at de ville lave byen til et regionalt kultur centrum, og her ville det være perfekte, men en afdeling af Guggenheim museum.

Baskerlandet er ikke altid forbundet med gode overskrifter, men området er et besøg værd, også selvom det måske ikke lige er den del af Spanien man tænker først på, når man overvejer at tage til landet. Det er en helæt andet oplevelse med oplever her, end i fx. Costa Brava. Jeg kan meget bedre selv selv lide den lidt mere afslappede stemning. Når jeg tager til området, så bruge jeg altid billeje Bilbao, for så kan jeg komme rundt til de mange forskellige små fødevareproducenter. Jeg elsker Tapas, og jeg nyder selv at lave det , så jeg holder meget af, at besøge nogle af de lokale markeder, for der finder man de virkelig friske råvarer, der skal til for at lave den helt rigtige tapas.