Billeje Alta

Tag op til Finnmarken, hvor der venter nogle gode naturoplevelser til dig. Når du skal derop, så er den letteste måde at komme derop, at flyve til Alta lufthavn. Derfra kan du så bruge billeje Alta for at komme ud til det endelige rejsemål. Det er lidt specielt at rejse oppe i dette område, for hvis du kommer om vinteren, så skal du regne med at det næsten er mørkt det meste af dagen. I denne periode kommer solen ikke rigtig op hvorfor det ikke bliver rigtig lyst. Hvis du derimod kommer i sommermånederne, så er det omvendt, for her går solen aldrig rigtig ned. Det er fra disse områder, at ordet midnatssol kommer. Der er vild fedt om sommeren, hvis man kan vende sig til det, og husker at komme i seng.

Hvad kan du ellers foretage dig med billeje Alta

Der er en lidt sjov mulighed du har i Alta. Hvis du rejser til Jelling, så har du mulighed for at se de gamle runestel, hvor det siges at du kan læse den danske historie. Den samme mulighed har du i Alta, for der findes de gamle norske sten. Det gættes på, at disse sten er mellem 2000 – 6000 år gamle. Det er de eneste sted i Norge, hvor man offentlig har mulighed for at se disse type sten.

Hvis du har planer om, at kører rundt i området, så forbered dig på, at der kan være store afstand mellem de forskellige byer. Der er mange der undervurderer afstanden, for når man kigger på et kort, så ser der måske ikke ud til at være så langt, men vejene kan være meget snoet, hvorfor det kan tage meget længere tid, end man umiddelbart ville gætte. En anden ting du skal være opmærksom på er, at du får det rigtig udstyr med, hvis du skal bruge billeje Alta i vinter perioden. Der er i nogle perioder meget sne deroppe, så sørg for at du har snekæder og vinterdæk på bilen. Det er i langt de fleste tilfælde standard, men bare lige for en sikkerhedsskyld, så er det en rigtig god idé at du lige går en runde om bilen, og åbne bagagerummet, for at være sikker på, at der ligger snekæder. Det er dumt først at opdage at du ikke har fået dem med, hvis du har behov for dem.